Takarmányozási és takarmánybiztonsági MSc (SZIE MKK)
Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar (Gödöllő) - takarmányozási és takarmánybiztonsági duális mesterképzés
A takarmányozás az állattenyésztési ágazat egyik legsokoldalúbb területe, mivel magába foglalja a takarmánynövény termesztés és -betakarítás egyes kérdéseit, a takarmányok tartósításának témakörét, az ipari abrakkeverék-gyártás, az élelmiszeripari melléktermékek hasznosításának lehetőségeit, valamint a gazdasági állatok (pl. szarvasmarha, sertés, baromfifajok, ló és nyúl) takarmányozását, a különböző korszerű takarmányozási technológiák, valamint a termék- és élelmiszer-előállítás egyes területeit. A szakon új elemként jelenik meg a takarmánybiztonság, amely egyaránt szolgálja a biztonságos állati termék előállításával kapcsolatban egyre fokozódó fogyasztói (piaci) igényeket, a gazdasági állatok jólétének biztonságát, valamint a természeti környezet fenntartható megőrzését. A képzés során a szakon különös hangsúlyt kapnak az EU takarmány- és élelmiszerbiztonsági kérdései, valamint azok szabályozása. Végzett hallgatóink vezetői feladatokat látnak el a termelés, a feldolgozás, a kereskedelem, a minőségbiztosítás területén működő állami és magánvállalatoknál.
Duális képzési partnerszervezet |
Szakmai gyakorlat helye |
Kapcsolattartó telefonszáma |
E-mail címe |
Hódmezővásárhely |
+36 30 953 0166 | antal.gabor@hodmgrt.hu | |
Gallus Baromfitenyésztő és Keltető Kft. |
Devecser |
+36 70 934 2698 |
|
Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. |
Nagyigmánd |
+36 70 507 1201 |
|
Kartal |
+36 20 432 0350 |