Dr. Heltay Istvánról nevezték el a Vadvilág Megőrzési Intézet könyvtárát

A munkája és barátsága iránti tisztelet kifejezéseként a Szent István Egyetem Vad­világ Megőrzési Intézetének munkatársai az intézmény könyvtárát Dr. Heltay Istvánról (1945-2016), az Országos Magyar Vadászkamara első elnökéről nevezték el, egyben a család által az intézetnek adományozott szakkönyv hagyatékot is átvették június 28-án.

Dr. Heltay István a magyar vadbiológia, vadgazdálkodás és vadászat mértékadó, mindenki által ismert és elismert alakja, a nyolcvanas években a gödöllői egyetem Vadbiológiai Kutató Állomásának vezetője volt. Ezt követően is szoros szálak fűzték a Szent István Egyetem Vadvilág Megőrzési Intézetéhez, ahol címzetes egyetemi docensként csaknem negyedszázadon át oktatta a vadászatszervezés, vadászetika és a vadgazdálkodás-vadászat ismereteit, de több más tantárgy alapjait és tananyagát is ő dolgozta ki.

Dr. Heltay István különös figyelmet fordított a tudományos diákköri munka elismerésére, amit évről évre különdíjakkal is kifejezett. Személyisége és szakmai tudása hozzájárult a képzési programok fejlesztéséhez, a gödöllői iskola profiljának megrajzolásához.

A szerdai ünnepségen dr. Csányi Sándor (képünkön) egyetemi tanár, intézetigazgató méltatta dr. Heltay István munkásságát.