Fűszernövények otthon és a kiskertben
A „Fűszernövények otthon és a kiskertben” egynapos tanfolyam során a résztvevők megismerkednek a legfontosabb fűszernövényfajokkal, azok botanikai tulajdonságaival, fajtáival, környezeti igényeivel, kiskerti és cserepes termesztéstechnológiájával, de betekintést kapnak a fűszerek konyhai és gyógyászati felhasználási lehetőségeibe is. A kurzus elején a fűszerkerttervezésről és a kertészeti növénytermesztés alapfogásairól is szó lesz. Az előadásokat szakterületükön nemzetközi elismertséggel rendelkező, tudományos fokozattal bíró egyetemi oktatók tartják. A tanfolyamon résztvevők számára a kurzus végén tanúsítványt is kiállítunk.
A képzés 9 tantermi órát foglal magába, melynek időpontja és helyszíne: 2017. június 10-e (szombat), Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar (1118 Budapest, Villányi út 29-43., K épület 7-es terem). A képzésre legalább általános iskolai végzettséggel rendelkező, a téma iránt érdeklődők jelentkezését várjuk 2017. május 12-ig. Képzési díj: 15.000 Ft/fő.
Bármilyen felmerülő kérdéssel kapcsolatban forduljon a tanfolyamfelelőshöz, dr. Gosztola Beátához (gosztola.beata@kertk.szie.hu, +36-1-305-7458). A kitöltött jelentkezési lapot a tanfolyamfelelősnek kérjük megküldeni postai úton a következő címre: SZIE KERTK Gyógy- és Aromanövények Tanszék, 1118 Budapest, Villányi út 29-43., vagy beszkennelve digitálisan a megadott e-mail címre.
A jelentkezési lap elérhető a Gyógy- és Aromanövények Tanszék honlapján:
http://gyogynoveny.kertk.szie.hu/oktatas/egynapos-tanfolyamok/fuszernovenyek-otthon-es-kiskertben
Képzési ütemterv:
A képzés időpontja és helyszíne: 2017. június 10-e (szombat), Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar (1118 Budapest, Villányi út 29-43., K épület 7-es terem). Képzési díj: 15.000 Ft/fő.
Jelentkezési határidő: 2017. május 12.
Részletes tematika:
9.00 – 9.45 |
Gyógy- és fűszernövényekkel kapcsolatos alapfogalmak, fűszerkerttervezés |
10.00 – 10.45 |
Kertészeti alapismeretek (szaporítás, növényápolás, betakarítás) |
11.00 – 11.45 |
Fűszernövények felhasználási lehetőségei a konyhában és a gyógyításban |
12.00 – 13.30 |
Fűszernövényismeret I. (bazsalikom, majoránna, borsfű, koriander, kapor, metélőhagyma) |
13.30 – 14.30 |
Ebédszünet |
14.30 – 16.00 |
Fűszernövényismeret II. (oregánó, citromfű, menták, levendula) |
16.30 – 18.00 |
Fűszernövényismeret III. (kakukkfű, rozmaring, orvosi zsálya, tárkony, lestyán) |