Fűszernövények otthon és a kiskertben

A „Fűszernövények otthon és a kiskertben” egynapos tanfolyam során a résztvevők megismerkednek a legfontosabb fűszernövényfajokkal, azok botanikai tulajdonságaival, fajtáival, környezeti igényeivel, kiskerti és cserepes termesztéstechnológiájával, de betekintést kapnak a fűszerek konyhai és gyógyászati felhasználási lehetőségeibe is. A kurzus elején a fűszerkerttervezésről és a kertészeti növénytermesztés alapfogásairól is szó lesz. Az előadásokat szakterületükön nemzetközi elismertséggel rendelkező, tudományos fokozattal bíró egyetemi oktatók tartják. A tanfolyamon résztvevők számára a kurzus végén tanúsítványt is kiállítunk.

A képzés 9 tantermi órát foglal magába, melynek időpontja és helyszíne: 2017. június 10-e (szombat), Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar (1118 Budapest, Villányi út 29-43., K épület 7-es terem). A képzésre legalább általános iskolai végzettséggel rendelkező, a téma iránt érdeklődők jelentkezését várjuk 2017. május 12-ig. Képzési díj: 15.000 Ft/fő.

Bármilyen felmerülő kérdéssel kapcsolatban forduljon a tanfolyamfelelőshöz, dr. Gosztola Beátához (gosztola.beata@kertk.szie.hu, +36-1-305-7458). A kitöltött jelentkezési lapot a tanfolyamfelelősnek kérjük megküldeni postai úton a következő címre: SZIE KERTK Gyógy- és Aromanövények Tanszék, 1118 Budapest, Villányi út 29-43., vagy beszkennelve digitálisan a megadott e-mail címre.

A  jelentkezési lap elérhető a Gyógy- és Aromanövények Tanszék honlapján:

http://gyogynoveny.kertk.szie.hu/oktatas/egynapos-tanfolyamok/fuszernovenyek-otthon-es-kiskertben

Képzési ütemterv:

A képzés időpontja és helyszíne: 2017. június 10-e (szombat), Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar (1118 Budapest, Villányi út 29-43., K épület 7-es terem). Képzési díj: 15.000 Ft/fő.

Jelentkezési határidő: 2017. május 12.

Részletes tematika:

   9.00 –  9.45

Gyógy- és fűszernövényekkel kapcsolatos alapfogalmak, fűszerkerttervezés

10.00 – 10.45

Kertészeti alapismeretek (szaporítás, növényápolás, betakarítás)

11.00 – 11.45

Fűszernövények felhasználási lehetőségei a konyhában és a gyógyításban

12.00 – 13.30

Fűszernövényismeret I. (bazsalikom, majoránna, borsfű, koriander, kapor, metélőhagyma)

13.30 – 14.30

Ebédszünet

14.30 – 16.00

Fűszernövényismeret II. (oregánó, citromfű, menták, levendula)

16.30 – 18.00

Fűszernövényismeret III. (kakukkfű, rozmaring, orvosi zsálya, tárkony, lestyán)