Három kar fogadta a Török Ignác Gimnázium diákjait

A gödöllői Török Ignác Gimnázium diákjai számára szervezett pályaorientációs napot január 25-én az egyetem. A vendégeknek dr. Tóth Tamás oktatási rektorhelyettes mutatta be az intézményt, majd a három gödöllői kar kínált lehetőséget kis betekintésre az ott zajló életbe.

A Gépészmérnöki Karon gépkocsi-motor teljesítményének mérését végezték el görgős fékpadon, bemutatva a folyamat műszaki hátterét és a mérés menetét is. Forgácsolás közben áttekintést nyújtottak a gépgyártás területén alkalmazott modern szerszámgépek felépítéséről. A mechatronikai szakterületről szóló általános ismertetés és a labor bemutatása után interaktív játék következett, ahol egy akadálypályán kézi vezérlők segítségével kellett irányítani egy ipari robot karját A pontból B pontba.

A Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar A varázslatos DNS címmel interaktív bemutató órára invitálta a középiskolásokat a Genetikai, Mikrobiológiai- és Biotechnológiai Intézetben.     Halkalandok címmel a Halgazdálkodási Tanszék „vitte víz alá” az érdeklődőket.

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Mini TDK programján részt vevő diákok ízelítőt kaptak a diákköri konferenciák hangulatából. Kipróbálhatták, hogy az egyetemi hallgatók hogyan, milyen tématerületeken kutatnak, hogyan készítik el az önálló kutatáson alapuló pályamunkájukat, mindezt játékos, interaktív formában!

A Legyél Te is közgazdÁSZ! programot meglátogató diákok a Ki tud többet közgazdaságtani kérdésekben? interaktív totó kitöltésével ellenőrizhették és mélyíthették el közgazdaságtani ismereteiket, megismerkedve néhány tantárgy érdekesebb kérdésköreivel.

A törökösök végül a duális képzésről is tájékozódhattak.

Fülöp Melinda Zsófia felvételei