Koronavírus előtt és után – Életképek a Szent István Egyetemről

A művészek ábrázolásaikban gyakran élnek az ellentétek erejével. A természetben is tapasztaljuk a nappalok és éjszakák, a meleg és a hideg, az eső és a szárazság drámainak tűnő és sokszor annak is bizonyuló váltakozását. E tanév kezdetén azonban senki sem gondolta volna, hogy ezek az ellentétek az oktatásban is megjelennek, és a koronavírus járvány folytán a második félév gyökeresen eltér majd az elsőtől.

Néhány hónappal ezelőtt a hallgatók megtöltötték élettel az Egyetem campusait, a szokásos rendben folyt az oktatás, került sor az előadások, gyakorlatok megtartására, zajlottak a félévi vizsgák, és egyes rendezvényeivel szélesebb publikum előtt is megnyitotta kapuit intézményünk.

Márciustól azonban a SZIE az online világba kényszerült. Bár nyüzsgő campusaink és előadótermeink kongtak az ürességtől, a virtuális osztálytermek viszont megteltek az Egyetem hallgatóival és oktatóival: az előadásokat videókonferenciák, a gyakorlatokat beadandó feladatok, a személyes konzultációkat online csevegések váltották fel.

Egyetemünk sikerrel vette az akadályokat a digitális oktatásra történő átállás során, ugyanakkor hiányoztak a személyes találkozások, a magasba lendülő kezek, az érdeklődés csillogása a szemekben.

Visszavárjuk hallgatóinkat! Reméljük, ősszel személyesen találkozunk!

A kapcsolódó videó az alábbi linken érhető el.