SZIE Élelmiszertudományi Kar hallgatói sikere a XXI. Országos Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület TDK Konferencián
A XXI. Országos MÉTE TDK Konferencia az Eszterházy Károly Főiskolán került megrendezésre 2016. május 19-én. A Konferenciára 48 dolgozat érkezett 51 hallgatóval. A SZIE Élelmiszertudományi Kara 25 dolgozattal (27 hallgatóval) képviseltette magát. A konferencia 5 párhuzamos szekcióban zajlott. A TDK hallgatóink színvonalas előadásokkal szép eredményeket értek el.
-
I. helyezés
- Reichert Kornél [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika I.]: Paradicsomfajták sűrítmény gyártásra való alkalmasságának vizsgálata. Konzulens: Stégerné Dr. Máté Mónika
- Tse Grace Petra [Élelmiszeripari gazdaságtan és marketing]: Nyugat- Afrika élelmiszergazdaságának krízise és fejlesztési lehetőségei. Konzulens: Dr. Lakner Zoltán
- Visy Anna [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: Nagy hidrosztatikus nyomású kezelés hatása különböző mennyiségű nitrites-sókeverék felhasználásával készült nyers húspép minőségi jellemzőire. Konzulens: Jónás Gábor
-
II. helyezés
- Kepepesi Veronika [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: Rátáplálásos koncentrált tejsavó fermentáció kevert kultúra alkalmazásával. Konzulensek: Farkas Csilla, Dr. Nguyen Duc Quang és Rezessyné Dr. Szabó Judit
-
III. helyezés
- Csenki Eszter Zita [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika I.]: Piskótatészta fagyasztása különböző módszerekkel. Konzulens: Dr. Zekei Ildikó Csilla
- Pechtol Patrik [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: Őzhús érésvizsgálata. Konzulensek: Dr. Friedrich László és Dr. Herényi Bulcsu
-
Különdíj
- Csurka Tamás [Élelmiszeripari gazdaságtan és marketing]: A pálinka külső megjelenésének kedveltségi vizsgálata. Konzulens: Dr. Kasza Gyula
- Kemény Bálint [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: A keverési arány és a hőmérsékletlépcső hatása az Avrami paraméterekre különböző zsírkeverékek szilárdulása során. Konzulensek: Dr. Somogyi László és Dr. Soós Anita
- Madarász-Koncz Erzsébet [Biotechnológia, mikrobiológia, táplálkozástudomány és élelmiszerbiztonság]: Pectinex ultra enzimkészítmény rögzítése és a rögzített enzim vizsgálata. Konzulensek: Nguyen Duc Vuong, Dr. Styevkó Gabriella és Dr. Nguyen Duc Quang
További két díjazott TDK pályamű konzultálásában a Kar oktatói is részt vettek.
-
III. helyezés
- Koren Dániel [Biokémia, élelmiszerkémia, analitika]: Hazai kereskedelmi forgalomban kapható sörök folsav-, polifenol-tartalmának, antioxidáns-aktivitásának és színkarakterisztikájának jellemzése. Konzulensek: Dr. Orbán Csaba (SE-ÉTK) és Dr. Kun-Farkas Gabriella (SZIE-ÉTK)
-
Különdíj
- Bodor Zsanett [Biokémia, élelmiszerkémia, analitika]: Autentikus magyar fajtamézek összehasonlító analitikai vizsgálata. Konzulensek: Dr. Benedek Csilla (SE-ÉTK) és Dr. Dalmadi István (SZIE-ÉTK)
Az elért eredményekhez gratulálunk!
További információk az ÉTK TDK aktivitásáról: http://www.dbd.kee.hu/tdk/
Dr. Nguyen Duc Quang
egyetemi tanár, kari TDK Bizottság elnöke