Természetes, bioaktív anyagokkal dúsított tészta
A Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karával együttműködésben természetes, bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett ki a budapesti Capriovus Kft, adta hírül az MTI.
A 2012 novemberében indult kutatás eredményeképpen a tojásfeldolgozással és tojástermékek gyártásával foglalkozó társaság kifejlesztette a természetes eredetű antioxidánsokkal és omega-3 zsírsavakkal dúsított száraztészta prototípusát. A Trikolór tészta hozzájárulhat a fogyasztók egészségvédelméhez, általános egészségi állapotának javításához.
A kutatási és fejlesztési projekt a kft. szigetcsépi telepén valósult meg. A projekt elsődleges célja a tojótyúkokat érő hőstressz hatások mérséklése, valamint a tojás, mint alapanyag minőségének javítása, a másodlagos cél a tészta természetes antioxidánsokkal és omega-3 zsírsavakkal történő dúsítása volt.
A vállalkozás közleménye szerint több mint 23 éve foglalkoznak tojásfeldolgozással, tojástermékek és tojásporok előállításával. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat 3 munkahelyet tud megőrizni, így jelenleg 65 dolgozót foglalkoztatnak.
A kft. nettó árbevétele tavaly 2,38 milliárd forint volt, míg 2012-ben 2,43 milliárd forintot tett ki.