Beindult az élet a gödöllői atléták számára

Három nap alatt három versenyen is jártak a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club sportolói, Szekszárd, Budapest és Kecskemét volt a sorrend. Valamennyien most először álltak rajthoz a szabadtéri idényben. Lássuk időrendben, hogy a forró nyári napokon milyen teljesítmények születtek.

A mozgalmas hétvégét július 3-án, pénteken kezdték meg az atléták egy szekszárdi túrával. Bézsenyi Gergely 100 méteren futott, 11,08 másodperces idejével a második lett a mezőnyben. Tóth Zsombor és Szamosi András ezúttal 200 méteren és 400 méteren álltak rajthoz, és mindkét számban egyéni csúcsot értek el. Zsombor 200 méteren 23,59 mp, 400 méteren pedig 51,26 mp időt futott, amivel nyerte is a számot. András a rövidebb számban 23,84 másodpercet, míg a hosszabbikban 52,91 mp-t ért el. Az akadályfutók zárták a napot, ahol Galkó Csongor egyéni időt futva lett harmadik 2000 méteren 6:31,09 perces idejével. Az ifi fiúknál szintén ezen a távon Lesták Ármin 6:41,20 perccel a második lett.

Július 4-én az MTK otthonában, a Lantos Mihály Sporttelepen rendeztek meghívásos versenyt, valamint a gyermek korosztály is versenyzett 60 méteren és távolugrásban. Az U11 és U13-as korosztály képviselői közül mindenki értékes tapasztalatokkal térhetett haza, de Krakóczki Bence talán egy kicsivel jobban örülhetett, mint a társai, ugyanis 60 méteren a harmadik pozíciót szerezte meg. Az idősebb versenyzők közül Ajide Dániel 21,87 mp-el kezdte az idényt 200 méteren, ami a második legjobb idő volt. Pótha Johanna is 200 méteren tesztelte a formáját, 25,67 mp-el a második legjobb idő lett az övé.

Az ugrószámok sorát Soos Levente kezdte a magasugrással, ahol 190 centiméteren tette utolsó sikeres kísérletét. A férfi rúdugrásban Mihály Ádám és Bánovics József is 460 centiméteres magasságig repült, ami utóbbi versenyzőnek egyéni csúcsbeállítás volt. Testvére, Bánovics Károly is egyéni csúcsot ugrott kereken 4 méterrel, továbbá szintén eddig a magasságig jutott Ladányi Viktor is, akinek szintén ez az új egyéni csúcsa. Mihajlovic Alex 56,51 méterig jutott a férfi gerelyhajítás mezőnyében. Kriszt Sarolta remekül mutatkozott be a magasugró versenyen, ahol 164 centiméteres új egyéni csúcsot ért el a nála idősebbek közt. Talán a nap legkellemesebb meglepetése volt Simonváros Zille teljesítménye, aki a rúdugró mezőnyben lett negyedik, és 370 cm-rel új egyéni csúcsot tudhat magáénak.

A sűrű menetrendet Kecskeméten zárták a GEAC atlétái július 5-én, ahol a Dél-alföldi Dobó Versenysorozat újabb állomásán vettek részt Máté Alpár tanítványai. Az U13-as fiúk súlylökéssel kezdték a napot. Krakóczki Bence kezéből 11,03 méterig repült a két kilogrammos súlygolyó, amivel második lett. Menyhárt Olivér kezéből pedig 10,85 méterig, ezzel harmadik lett a versenyben. Mindkettejük számára egyéni csúcs az elért eredmény. Eszenyi Napsugár 41,72 méterrel nyerte a gerelyt, diszkosszal pedig 34,40 m lett az eredménye. Szabó Levente az újoncok gerelyhajításában lett első 37,96 méterrel, Eszenyi Marcell második (29,50 m), Janocha Donát harmadik (29,39 m) helyen végzett. Levente és Donát diszkosszal is próbálkozott, ahol fordított lett a sorrend a gerelyhez képest. Donát új egyéni csúccsal (38,08 m) nyerte a számot, míg Levente kezéből 28,36 méterig repült a szer, és ezzel harmadik lett. A serdülő gerelyhajító fiúknál Fodor Pétert érdemes mindenképpen kiemelni, akinek új egyéni csúcsa 50,83 m, amivel a harmadik helyen végzett a számban.

A sportolók edzői: Karakas Józsefné, Körmendy Katalin, Zsivoczky-Pandel Attila, Szörényi István, Máté Alpár, Kovács Zoltán, Gadanecz György és Kovács Gábor Krisztián.